SVATOMARTINSKÉ MENU
od 9. listopadu 2024
POLÉVKA
HUSÍ KALDOUN S ČERSTVĚ SEKANOU PAŽITKOU 2 DL 79,-
HLAVNÍ JÍDLA
KONFITOVANÁ HUSÍ JÁTRA SE ŠŤOUCHANÝM BRAMBOREM A PEČENÝMI JABLKY 120 G 248,-
KNEDLÍKY PLNĚNÉ HUSÍ FÁŠÍ, ČERVENÉ ZELÍ, SMAŽENÁ CIBULKA 200 G 269,-
KONFITOVANÉ STEHNO SVATOMARTINSKÉ HUSY, ČERVENÉ A BÍLÉ ZELÍ, DVA DRUHY KNEDLÍKŮ 400 G 499,-
NA OBJEDNÁVKU PRO VÁS UPEČEME:
CELÁ SVATOMARTINSKÁ HUSA PRO 6–8 OSOB, PEČENÁ JABLKA, ČERVENÉ I BÍLÉ ZELÍ A 3 DRUHY KNEDLÍKŮ /OBJEDNÁVKA 24 HODIN PŘEDEM / 4000 G 3500,-
MOUČNÍK
ČERSTVĚ SMAŽENÝ VDOLEK S RUMOVÝMI POVIDLY A TVAROHEM 100 G 98,-
MLADÉ VÍNO Z VINAŘSTVÍ PLEŠINGER
MULER THURGAU 1,5 DL / 75,-
MULER THURGAU 0,75 L / 329,-
Z NAŠÍ STÁLÉ NABÍDKY
platné od 9. listopadu
PŘEDKRMY
60 G NAKLÁDANÝ HERMELÍN 108,-
Eingelegter Käse
Pickled cheese
60 G KACHNÍ PAŠTIKA S UZENÝMI POVIDLY A PEČENOU REBARBOROU 139,-
Entenpastete mit Pflaumenmus und Rhabarber
Duck liver paste with plum jam and rhubarb
POLÉVKY
0,2 L SILNÝ VÝVAR Z PEČENÝCH HOVĚZÍCH KOSTÍ S JÁTROVÝM KNEDLÍČKEM A ZELENINOU 79,-
Rindfleischbrühe mit Leberknödel und Gemüse
Beef broth with liver dumpling and vegetables
SALÁTY
150 G VARIACE LISTOVÝCH SALÁTŮ S GRATINOVANÝM KOZÍM SÝREM, MARINOVANOU ČERVENOU ŘEPOU, KARAMELIZOVANÝMI VLAŠKÝMI OŘECHY A MEDOVÝM BALSAMICEM 235,-
Blattsalate mit gratiniertem Ziegenkase, Rote Beete, Walnusse und Honig – Balsamic
Goat cheese salad, beetroot, walnuts and honey balsamic
150 G VLAŽNÝ KUSKUSOVÝ SALÁT S PEČENOU ZELENINOU A DRCENÝMI RAJČATY 199,-
S KUŘECÍMI NUDLIČKAMI + 30,-
Couscous mit gebratene gemuse / Couscous salad with grilled vegetables + chicken strips
ČESKÁ KUCHYNĚ
150 G NA SÁDLE SMAŽENÝ VEPŘOVÝ NEBO KUŘECÍ ŘÍZEK S DOMÁCÍM BRAMBOROVÝM SALÁTEM ČI BRAMBOROVOU KAŠÍ A OKURKOU 218,-
Schweine- oder Hühnerschnitzel mit Kartoffelsalat oder Kartoffelbrei
Pork or chicken schnitzel with potato salad or mashed potatoes
120 G HOVĚZÍ FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ S KARLOVARSKÝM KNEDLÍKEM, DIVOKÝMI BRUSINKAMI A CITRONEM 265,-
Rindfleisch in Sahne mit Knödeln, Preiselbeeren und Zitrone
Top beef meat in sour cream sauce wih dumplings, cranberries and lemon
1/4 PEČENÁ KACHNIČKA PLNĚNÁ TĚSTEM NA BRAMBOROVÉ LOKŠE, KYSANÉ ZELÍ 298,-
Gebratene Ente, gefüllt mit Kartoffelpuffer, Sauerkraut
Roasted duck filled by potato cones and sauerkraud
120 G SRNČÍ KÝTA NA VÍNĚ, BRAMBOROVÁ KAŠE S RESTOVANOU SLANINOU 327,-
Rehkeule mit Wein, Kartoffelbrei mit Speck
Leg of venison with wine, mashed potatoes with bacon
150 G PEČENÉ FILÁTKO ČERSTVÉ RYBY Z PANSKÝCH RYBNÍKŮ S MÁSLOVOU BRAMBOROVOU KAŠÍ A PEČENÝM CITRONEM 328,-
Gebratenes Fishfilet mit Butterkartoffelbrei und Zitrone
Fresh fish fillet with mashed potatoes and baked lemon
DEZERTY A ZMRZLINA
100 G DOMÁCÍ PIŠKOTOVÝ KOLÁČ DLE DENNÍ NABÍDKY 76,-
Kuchen
Cake
60 G LASKONKOVÁ ZMRZLINA SE ŠLEHAČKOU 98,-
Laskonka Eis
Ice cream Laskonka
60 G RAKYTNÍKOVÝ SORBET 98,-
Sanddornsorbet
Sea buckthorn sorbet
100 G HORKÉ VIŠNĚ OVONĚNÉ SKOŘICÍ, VANILKOVÁ ZMRZLINA A ŠLEHAČKA 128,-
Heisse Kirschen, Vanilleeis und Sahne
Hot cherries, vanilla ice cream and whipped cream
100 G PALAČINKA S BORŮVKAMI, VANILKOVÝM KRÉMEM A ŠLEHANOU SMETANOU 165,-
Palatchinke mit Heidelbeeren, Vanillencreme und schagsahne
Pancake with blueberries, vanilla cream and whipped cream
EXTRAS: 20G TATARSKÁ OMÁČKA 40,- KOŠÍČEK PEČIVA 20,- 100 G HRANOLKY 80,-
JÍDLO VÁM RÁDI PŘIPRAVÍME I S SEBOU DO NAŠICH VRATNÝCH RE KRABIČEK